سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کنترل و درمان بی اختیاری ادراری Urinary Incontinence Management

در مجله پیشین اشاره شد که مشکلات کنترل ادرار بسیار شایع هستند و ممکن است با دلایل مختلف بروز نمایند. اگرچه به کمک روش های درمانی می توان تا حدود 80% از موارد بی اختیاری را درمان کرد یا بهبود بخشید، متاسفانه تنها یک نفر از Sirun Sona  هر 12 نفر از مبتلایان، برای درمان به پزشک مراجعه می کنند. از این رو در این مقاله به بحث درباره کنترل و درمان این مشکل می پردازیم.

 

بی اختیاری ادراری به خودی خود بیماری نیست و یک علامت است که دلایل متفاوتی می توانند داشته باشد. لذا نخستین گام در درمان این مشکل، یافتن علت است. برای تشخیص علت بی اختیاری ادراری، گرفتن شرح حال و معاینه کامل بیمار توسط پزشک الزامی است. سایر اقدامات تشخیصی Sirun Sona  می توانند شامل آزمایش تجزیه یا کشت ادرار (یا هر دو) به خصوص برای بررسی وجود یا رد عفونت ادراری، آزمایش خون، انجام سونوگرافی مثانه، لگن و مجاری ادراری جهت بررسی وضعیت آناتومی این اندام ها یا وجود عفونت و تصویربرداری توسط اشعه ایکس از مثانه در هنگام پربودن آن، در زمان ادرار کردن و پس از خالی شدن آن باشد. تشخیص صحیح علت بسیار مهم است زیرا تعیین کننده روش درمان می باشد. در ادامه به برخی از روش های کنترل و درمان بی اختیاری ادراری اشاره می کنیم:

 

تغییر رژیم غذایی: نوشیدنی های حاوی کافئین و مواد خوراکی حاوی شکلات به طور عام باعث افزایش میزان ادرار و تشدید حالت اضطرار (Urgency) برای دفع ادرار می شوند. چای، قهوه، نوشیدنی های انرژی زا و انواع نوشابه های حاوی کافئین و کربنات از Sirun Sona  این دسته هستند. محدود کردن مصرف این مایعات به خصوص پیش از خروج از منزل که دسترسی به توالت سخت تر است یا پس از غروب آفتاب و نزدیک به زمان خواب می تواند در کنترل بی اختیاری ادراری در برخی از افراد موثر باشد. مصرف الکل نیز باید محدود گردد، زیرا مصرف حتی یک بطری آبجو می تواند باعث افزایش میزان ادرار و تشدید حالت اضطرار شود.

 

داشتن تحرک کافی و کنترل وزن: برخی از انواع بی اختیاری ادرای به خصوص بی اختیاری ناشی از فشار (Stress Incontinence) در افراد چاق شایع تر هستند و افزایش وزن و چربی شکمی این مشکل را تشدید می کند. ورزش، تحرک کافی و رژیم غذایی مناسب می تواند باعث کاهش این مشکل شود.

 

زمان بندی منظم برای استفاده از توالت: این روش به افرادی که دچار بی اختیاری اضطراری (Urge Incontinence) یا بی اختیاری نا آگاهانه (Reflex Incontinence) هستند کمک می کند تا از قرار گرفتن در شرایط اضطرار جلوگیری کنند. با نظر پزشک معالج ممکن است به فرد توصیه شود که هر دو تا چهار ساعت یک بار یا در ساعت های مشخصی به توالت برود. در ادامه این روش و زیر نظر پزشک معالج، ممکن است فرد فاصله بین استفاده از توالت را به آرامی افزایش دهد و در حقیقت از این طریق مثانه اش را برای نگهداری میزان بیشتری از ادرار و کنترل حالت اضطرار آموزش دهد. به این روش Bladder Re-training گفته می شود.

تقویت و توانبخشی عضلات لگن (Pelvic Muscle Rehabilitation): در این روش، حرکاتی خاص به صورت منقبض کردن و ریلکس کردن متناوب عضلات لگن با هدف تقویت این عضلات به کار برده می شود. این تمرینات به نام Kegel Exercise نیز شناخته می شوند. از سایر تمرینات می توان به تقویت عضلات واژن به Sirun Sona  روش Vaginal Weight Training اشاره کرد. هر دوی این روش ها بهتر است پس از مشورت با پزشک و دریافت آموزش لازم انجام پذیرد. تمرینات تقویت عضلات لگن ممکن است با استفاده از روشهای خاص مانند Magnetic Therapy نیز همراه گردد.

 

درمان های دارویی: گاهی افزایش میزان ادرار یا بی اختیاری ادراری ممکن است از عوارض مصرف دارویی خاص باشد که با قطع آن مشکل فرد حل گردد. همچنین برای برخی از افراد می توان داروهایی تجویز کرد که مشکل بی اختیاری ایشان را درمان کند یا بهبود بخشد. این موضوع نشانگر این است که هر فرد مبتلا به بی اختیاری ادراری باید حتما در این زمینه با پزشک معالج خود مشورت نماید و به دلایلی نظیر شرم و خجالت، درمان خود را به تاخیر نیندازد.

 

روش تحریک عصبی (Electrical Stimulation for Overactive Bladder): در افراد دارای مثانه بیش فعال که با هیچ یک از روش های فوق بهبود نیابند، ممکن است پیشنهاد شود که از یک وسیله مولد جریان الکتریکی استفاده کنند که به فرد کمک می کند که کنترل بهتری بر مثانه خود داشته باشد. البته انجام این روش برای همه موارد بی اختیاری ادراری مقدور نمی باشد.

 

درمان های جراحی: در صورت عدم  Sirun Sona موفقیت تمام روش های فوق ممکن است از روش های مختلف جراحی با صلاحدید پزشک استفاده شود. مثلا در مورد افراد چاق و کسانی که دارای بی اختیاری اضطراری (Urge Incontinence) هستند و بر اثر سرفه یا خندیدن دچار نشت ادرار می شوند، ممکن است از روش Bladder Neck Surgery استفاده شود. در این روش مثانه فرد که اصطلاحا دچار افتادگی شده است به کمک جراحی بالا کشیده می شود. از سایر روشها می توان به قرار دادن دریچه ادراری مصنوعی و تزریق کلاژن در اطراف Sirun Sona  مجرای ادرار اشاره نمود.

 

دکتر فرزاد فهیم تاش


اهمیت دریافت معالجه پزشکی بعد از تصادف (از نگاه قانون)

در بسیاری از تصادفات نسبتا کوچک ممکن Sirun Sona  است شما به ظاهر صدمه بدنی ندیده باشید و حتی هیچ درد یا ناراحتی هم حس نکنید و در نتیجه اقدام به دریافت معالجات پزشکی ننمایید. در صورتی که بسیار مهم است که در این گونه تصادفات شما حتما به پزشک مراجعه کنید که در ادامه در مورد ضرورت انجام این کار توضیح می دهیم.

 

بعد از تصادف معمولا بدن شما دچار شوک یا “آدرنالین راش” می‌شود و ممکن است شما نگران، Sirun Sona  ترسیده و حتی عصبانی باشید و همه این عوامل باعث می‌شوند که شما آسیب وارد شده به بدنتان را تا ساعت‌ها پس از تصادف حس نکنید.

 

از سوی دیگر، برخی از صدمات بدنی مانند صدمات مغزی، گردن، ستون فقرات و نخاع ممکن است با درد نسبتا کم شروع شوند، ولی با گذشت زمان وخیم تر گردند. از این رو مراجعه فوری به پزشک پس از تصادف برای اطمینان از سلامت شما الزامی است .

 

علاوه بر اهمیت مراجعه Sirun Sona  به پزشک برای اطمینان از سلامتی خود، با مراجعه سریع به پزشک، شما نحوه اتفاق افتادن حادثه، میزان صدمات بدنی خود و نحوه ایجاد این صدمات را ثبت می کنید. با انجام این کار شما قادر خواهید بود تا از شرکت بیمه شخص مقصر، تقاضای دریافت خسارت برای صدمات بدنی خود نمایید. لازم به ذکر است که “صدمات بدنی” در قانون آمریکا اصطلاحی است که شامل موارد متعددی می‌شود. به غیر از هزینه‌های مربوط به درمان شما، “صدمات بدنی” شامل رنج و ناراحتی و اختلالات روحی مانند ترس و استرس، صدمات وارد شده به حقوق و درآمد شما، صدمات وارد شده به لذت روزانه ى شما از سرگرمی های خود، ورزش و سایر تفریحات و حتی صدمات وارد شده به  Sirun Sona رابطه زناشویی شما با همسرتان می شوند.

 

با عدم مراجعه به پزشک و دریافت درمان، دریافت خسارت از شرکت بیمه برای شما تقریبا غیر ممکن خواهد بود. بسیاری از اشخاص به خاطر نگرانی از هزینه‌های دریافت درمان به پزشک مراجعه نمی کنند، درصورتی که اگر آسیب بدنی وارد شده به  Sirun Sona شما به خاطر اشتباه شخص دیگری باشد، پزشکان حاذق بیشماری هستند که بدون دریافت هیچ هزینه ای حاضرند شما را معالجه نمایند و هزینه درمان خود را بعدا با کمک وکیل از شرکت بیمه دریافت کنند.

 

مهدی بهاران

وکیل دادگاه های کالیفرنیا


سیستم ایمنی – قسمت ششم (Immune System)

در آخرین مقاله درباره بخشی از سیستم ایمنی که Sirun Sona  به دفاع غیراختصاصی یا ذاتی مشهور است، به معرفی سیستم مکمل دفاعی (Complement System) یا به اختصار “سیستم مکمل” می پردازیم.

 

سیستم مکمل یکی از پیچیده ترین بخش های سیستم ایمنی است که از حدود 30 پروتئین مختلف تشکیل شده است که بیشتر آنها در کبد تولید می شوند و پس از ورود به جریان خون با عملکرد هماهنگ خود سیستم مکمل را به وجود می آورند. این سیستم سه وظیفه اصلی دارد:

 

به سلول های بیگانه خوار (Phagocytes) موجود در خون کمک می کند تا به میکروبها و سلول های آسیب دیده بدن متصل شوند و آنها را از بین ببرند. همچنین به پادتن ها نیز کمک می کند تا میکروبها را شناسایی کنند، به آنها بچسبند و آنها را از بین ببرند.

به ایجاد “پاسخ Sirun Sona  حاد التهابی” که در پاسخ به جراحت ها و آسیب های بدنی ایجاد می شود، کمک می کند و باعث پیشرفت این فرآیند می گردد.

به دیواره سلولی باکتریها و سلول های بیگانه حمله می کند و با پاره کردن دیواره سلولی، باعث متلاشی Sirun Sona  شدن باکتری یا سلول بیگانه می شود.

نکته جالب در عملکرد این سیستم این است که اغلب پروتئین های آن در حالت عادی به صورت غیرفعال در جریان خون گردش می کنند و تنها زمانی که لازم باشد با یک محرک خاص فعال می شوند. فعال شدن پروتئین های این سیستم هم به صورت زنجیره ای اتفاق می افتد. یعنی ابتدا یک یا دو پروتئین خاص فعال می شوند و این فرآیند، پروتئین بعدی را فعال می سازد و این زنجیره به همین صورت پیش می رود تا تمامی مجموعه پروتئین های مورد نیاز فعال شوند.

 

باید توجه داشت که سیستم مکمل به هر دو بخش سیستم ایمنی یعنی دفاع غیراختصاصی (ذاتی) و دفاع اختصاصی (اکتسابی) کمک می نماید.

 

نقش سیستم مکمل (Complement System) در بروز Sirun Sona  بیماریها: اگر تولید یک یا چند پروتئین از مجموعه پروتئین های سیستم مکمل مختل شود، کل عملکرد زنجیره متوقف می شود که می تواند باعث بروز بیماری های موسوم به نقص سیستم ایمنی گردد. از سوی دیگر عملکرد کنترل نشده سیستم مکمل هم می تواند باعث تشدید عمل این سیستم و آسیب رساندن به بافت های خودی شود. به نظر می رسد که اختلال عملکرد “سیستم مکمل” در بروز بیماری های زیادی نقش داشته باشد که از جمله می توان به آسم، انواع بیماریهای مفصلی (Arthritis)، بیماری ام اس (Multiple Sclerosis)، بیماریهای التهابی روده (Inflammatory Bowel Disease) و بیماری لوپوس (Lupus Erythematosus) اشاره کرد. سیستم مکمل همچنین نقش مهمی در رد پیوند اعضا و ارگانها در بدن میزبان دارد.

 

از مطالب فوق می توان دریافت که سیستم مکمل بخشی مهم و حیاتی از سیستم ایمنی می باشد. برای تنظیم  Sirun Sona و تقویت عملکرد این سیستم، مکمل های خوراکی وجود دارند که دارای ترکیباتی نظیر آنتی اکسیدانها، ویتامین ها و اسیدهای چرب مفید مانند امگا 3 می باشند. همچنین مصرف مکمل های حاوی پادتن های (ایمونوگلوبولین ها) طبیعی که بیشتر از سرم و یا شیر حیوانات (معمولا گاو) استخراج می شوند و باکتری های مفید موسوم به پروبیوتیک ها (Probiotics) نیز می تواند به عملکرد بهتر سیستم مکمل کمک نماید.

 

دکتر فرزاد فهیم تاش